Tuhaf kemirgen herkesi şaşırttı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde vücudu fareye, arka ayakları kanguruya, kulakları ise tavşana benzeyen bir kemirgen bulundu.  


Kemirgen görenleri şaşırtırken, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ali Uzakgider, ''Doğum anomalisinden kaynaklanan bir durum. Yeni bir tür olması mümkün değil'' dedi. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yazır beldesi Gümüş köyünde yaklaşık 1 ay önce Fuat Duran, arkadaşlarıyla dolaşırken, bir çukurun içinde değişik türde bir kemirgen buldu. Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, bulduğu kemirgene evinde baktığın, ismini ise ''Abbas'' olarak koyduklarını belirtti. Kemirgeni, ekmek, yaprak ve karpuz gibi yiyeceklerle beslediklerini ifade eden Duran, ''Kanguruya benzetiyoruz. Ama kanguru da böyle olmuyor. Kulakları büyük. Yani değişik bir mahluk. Yetkililerden kemirgeni araştırmalarını istiyoruz'' dedi. Fotoğraf: AA Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, resimlerden edindiği intibaya göre kemirgenin tavşan yavrusuna benzediğini söyledi.  

Kemirgenin genetik modifikasyon nedeniyle doğum anomalisine bağlı olarak ana rahminde değişikliğe uğramış bir yavru olarak tarif edilebileceğini vurgulayan Uzakgider, şunları kaydetti: ''Birçok canlıda olduğu gibi cenin üremesi ve büyümesi esnasında hücrelerde meydana gelebilecek değişik kimyasal etkiler ve hormonal dengesizlikler gibi hususlar canlı bünyesinde değişikliğe sebep olabilir. Genetik organizmada meydana getirebileceği değişiklikler canlının genotipine yansımış olabilir. Bu canlının yeni bir tür olması mümkün değil. Çünkü tür olması için çoğalma yeteneğinin olabileceği bir ailesinin veya çevresinin olması gerekiyor. Başka canlıların da olması gerekiyor. O nedenle bu tamamıyla genetik modifikasyona bağlı bir doğum anomalisidir.

Yorumlar